Răspuns :
Răspuns:
0.
Explicație:
cos a + cos b = 2 cos (a+b)/2 * cos (a-b)/2
cos 105° + cos 75° = 2 cos (180°/2) * cos (30°/2) =
2 cos 90° * cos 15° =
2 * 0 * cos 15° =
0.
[tex]\it cos75^o = -cos(180^o-75^o)=-cos105^o\ \ \ (*)\\ \\ cos105^o+cos75^0\ \stackrel{(*)}{=}\ cos105^o-cos105^o=0[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Evaluare Națională: Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!