👤

Am nevoie de puțin ajutor la expresia de mai sus, dau coroană celui mai bun răspuns! Iar rugămintea mea este să faceți poză foii pe care rezolvați expresia , îmi va fi mai ușor să o înțeleg, nu o scrieți folosindu-vă de tastatură! Aștept un răspuns cât mai rapid! ​

Am Nevoie De Puțin Ajutor La Expresia De Mai Sus Dau Coroană Celui Mai Bun Răspuns Iar Rugămintea Mea Este Să Faceți Poză Foii Pe Care Rezolvați Expresia Îmi Va class=

Răspuns :

rezolvarea in imaginea atașată

Vezi imaginea SIMONAGRIG

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2/(x^2 - 4) = 2/(x - 2)(x + 2)

1 - (x^2 + 4)/4x = (4x - x^2 - 4) / 4x = - (x^2 - 4x + 4) / 4x = -(x - 2)^2/4x

1/x - 1/2 = (2 - x) / 2x = - (x - 2)/2x

E(x) = [2/(x - 2)(x + 2)]*[-(x- 2)^2/4x] : [-(x - 2)/2x]

E(x) = [2/(x - 2)(x + 2)]*[-(x- 2)^2/4x] * [-2x / (x - 2)]

Dupa simplificari ramane E(x) = 1 / (x + 2)