Răspuns :
Răspuns:
n+(n+1)+(n-1)=36
3n=36
n=12
Verificare : 11+12+13=36
Metoda grafică ( figurativă )
Numărul => |---| + 1
Succesorul numărului => |---| + 1 + 1
Predecesorul numărului => |---|
Suma lor = 36
36 - 1 - 1 - 1 =
35 - 1 - 1 =
34 - 1 = 33 => suma celor trei segmente egale
Predecesorul numărului = 33 : 3 = 11
Succesorul numărului = 11 + 1 + 1 = 12 + 1 = 13
Numărul = 11 + 1 = 12
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!