Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Y = 3 × X
X + Y = 36
X + 3 × X = 36
4 × X = 36
X = 36 : 4 ⇒ X = 9
Y = 36 - 9 ⇒ Y = 27
sau: Y = 3 × 9 = 27
________________________
Sau reprezint grafic cele doua numere
X l------l } suma lor = 36
Y l------l------l------l ( triplul lui x)
36 : 4 = 9 ( X)
3 x 9 = 27 ( Y )
Metoda grafică ( figurativă )
|---| => numărul x
|---|---|---| => numărul y
Suma numerelor = 36
1 + 3 = 4 segmente egale
Numărul x = 36 : 4 = 9
Numărul y = 9 × 3 = 27
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!