Răspuns :
Răspuns:
e)f(x)=(m²-1)x-3m-1
Functie de gradul intai.Daca a>0 functia e monoton crescatoare
Daca a<0 functia e monoton descrescatoare
m²-1=0 m1=1,m2=-1
Pt m∈(-1,1) m²-1<0 =.> f descrescatoare
PT m∈(-∞ ,-1)U(1,∞) m²-1> f crescatoare
m={-1,1} f constanta
Revin imediat
f(x)=(m+1)/(m+2)x+2/3
fie g(m)=(m+1)/(m+2)
g:R\{-2}→R
Monotonia e data de semnul lui g(m)
m+1=0 m= -1
Tabel de variatie
m l-∞.............-2.....-1.....0.................+∞
--------------------------------------------------------------------
m+1 l - - - 0+ + + +
___________________________________________
m+2 l_ - - -l+ + + + + + +
___________________________________________
g(m) l + + +l-- - -0+ + + +
m∈(-∞,-2)U( -1 ,∞) g(m) strict pozitiva => f strict crescatoare
m∈(-2,-1) g(m) strict negativa=> f strict descrescatoare
m= -1 g(-1)=0 f constanta
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!