Răspuns :
In opinia mea, parerea de sine pe care si-o cladeste inca din copilarie si formeaza la maturitate un individ este un reper important in personalitatea pe care acesta o va adopta.
In primul rand, o persoana careia nu i se arata inca din anii copilariei valorile inaltatoare precum modestia, empatia si grija fata de cei din jur poate, sub probabilitatea a numerosi factori, dezvolta trasaturi morale precum orgoliul, egoismul sau complexul de superoritate.
In al doilea rand, este important ca celui in formare sa i se ofere increderea si incurajarile de care are nevoie, pentru a nu fi predispus sa aiba probleme cu increderea in sine si pentru a face fata provocarilor zilnice. Este, de asemenea, nevoie ca parintele sa nu-i ofere o imagine supraestimata copilului despre propria persoana, deoarece si aceasta extrema conduce catre o serie de consecinte, printre care se afla cele precizate mai sus. Adultul format pe baza influentelor extremiste ale parintilor va avea o perspectiva deformata si se va comporta asemenea, tendinta spre o mandire nefondata si care ii poate rani pe el si pe cei din jur fiind posibila ca urmare.
In concluzie, pentru a evita contribuirea la cresterea unui copil predispus la orgoliu si mandrie, trebuie ca parintii sa nu-i prezinte celui dintai o imagine gresita a ceea ce este si a potentialului acestuia si sa ii ofere oportunitatea de a gusta din emotii si experiente opuse celor ce trebuie evitate, precum empatia si munca in cadrul si in favoarea celor din jur.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!