Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a/3 = b/4
=> 3b = 4a
În loc de 4a , putem pune 3b și invers :
3b + 3b = 96
6b = 96
b = 96 : 6
b = 16
4a + 4a = 96
8a = 96
a = 96 : 8
a = 12
[tex]\dfrac{a}{3} = \dfrac{b}{4}\Rightarrow 4a = 3b \Rightarrow 4a-3b = 0\\ \\ 4a+3b = 96\\ 4a-3b = 0\\ \\ 8a = 96 \Rightarrow a = \dfrac{96}{8} \Rightarrow \boxed{a = 12}\\ \\ 4\cdot 12 = 3b \Rightarrow \boxed{b = 16}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!