Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
o abordare simpla ar fi sa consideram solutia z=a+bi cu a, b∈Rpe care o introducem in ecuatia data
(a+bi)²-2(1-i)(a+bi)+1-2i=0
a²+2abi-b²-2a+2ai-2bi-2b+1-2i=0
grupam termenii cu si fara i
(a²-b²-2a-2b+1)+(2ab+2a-2b-2)i=0+0i
doua numere complexe sunt egale daca au partile reale si imaginare respectiv egale
(I) a²-b²-2a-2b+1=0
(II) 2ab+2a-2b-2=0⇒2a(b+1)-2(b+1)=0⇒(b+1)(2a-2)=0⇒
1. daca b=-1 si inlocuim in (I)
a²-b²-2a-2b+1=0⇒ a²-1-2a+2+1=0 a²-2a+2=0 care da a nr complex, deci neconvenabil.
2. a=1 si inlocuim in (I)
1-b²-2-2b+1=0
b²+2b=0 b=0 sau b=-2
Solutiile vor fi z1=1-2i
z2=1
La punctul 2 se calculeaza determinantul cu formule cunoscute si rezulta o inecuatie de gradul 2. Afli radacinile si semnul functiei de gradul 2 iti va da intervalele necesare
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!