Răspuns :
Răspuns: a)
Explicație pas cu pas:
faci schimbarea de variabila f⁻¹(t)=x⇒t=f(x), dt=f'(x) dx;
integrala aia devine: ∫₀¹x·f'(x)dx=xf(x)\¹₀-∫₀¹f(x)dx=f(1)-∫₀¹(x^3+5x)/(x^2+1)dx=3-(∫₀¹xdx+∫¹₀4x/(x^2+1)dx)=3-(1/2+2ln2)=5/2-2ln2=1/2(5-4ln2);
daca ea e bijectiva, cand ii calculezi inversa scrii ca f(x)=y, de obicei;
ca y=0 ( de la intervalul de integrare intial) te gandesti cat ar trebui sa fie x din functia data si iese ca e 0, iar pentru y=3 iti rezulta x=1; de asta am schimbat intervalul de integrare; (am sarit anumite etape de calcul ca alea se observa direct).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!