Răspuns :
Raspuns:
Explicație pas cu pas:
a)3x^2+6x ; 3x×(x+2) ; b)(4x-1)(x-3)+(4x-1)(2x+9) ; 3(4x-1)(x+2) ; c)nu merge rezolvat,dar cred ca ai dorit sa spui 3x^2+2v6x+2 deoarece la toate exercitiile ai pus x ; (xv3+v2)^2 ; d)(3x-1)^2-(3x-1)(x-3) ; 2(3x-1)(x+1)
v=radical
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3x^2 + 6x = 3x(x + 2)
___________
(4x-1)(x-3) + (4x-1)(2x+9) = (4x - 1)(x - 3 + 2x + 9) = (4x - 1)(3x + 6) =
= 3(4x - 1)(x + 2)
____________
3x^2 + 2√6x + 2 = (x√3+ √2)^2
______________
(3x - 1)^2 - (3x - 1)(x - 3) = (3x - 1)(3x - 1 - x + 3) = (3x - 1)(2x + 2) = 2(3x-1)(x+1)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!