Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Prima ecuatie - inmultim cu 6
-12x + 18(x - 3) + 3(x - 1) = 2(x + 1) - (x + 3)
-12x + 18x - 54 + 3x - 3 = 2x + 2 - x - 3
9x - 57 = x - 1
8x - 56 = 0
x = 56/8 = 7
Aceasta solutie trebuie sa fie si solutie pentru a doua ecuatie.
Inlocuim pe x cu 7 in a doua ecuatie.
7m - 3 + 14 = 2(m - 7) + 5
7m + 11 = 2m - 14 + 5
7m - 2m = -11 - 14 + 5
5m = -20
m = -20/5 = -4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!