👤

a)Calculand:(radical din 2 + radical din 3 ) la puterea 2 , obtinem.......

b) Calculand ( radical din 11 + radical din 7)(radical din 11 - raficL din 7) , obtinem.......

c) Efectuand (radical din 2-1)la puterea 2 - 2(radical din 3-1)(radical din 3+ 1)+(2 radical din 2 + 1) la puterea 2 obtinem.........



Răspuns :

Răspuns:

(√2+√3)²=2+3+2√6=5+2√6 ;   b)   (√11+√7)(√11-√7)=11-7=4 ;                                      c)  (√2-1)² -2(√3-1)(√3+1)+(2√2+1)²=2+1-2√2-4+8+1+4√2=2√2+8

Explicație pas cu pas:

Raspuns:

[tex]a) (\sqrt{2} + \sqrt{3} ) {}^{2} = 2 + 2 \sqrt{6} + 3 = 5 + 2 \sqrt{6} [/tex]

[tex]b) (\sqrt{11} + \sqrt{7} )( \sqrt{11} - \sqrt{7} ) = 11 - 7 = 4[/tex]

[tex]c)( \sqrt{2} - 1) {}^{2} - 2( \sqrt{3} - 1)( \sqrt{3} + 1) + (2 \sqrt{2} + 1) { }^{2} = 2 - 2 \sqrt{2} + 1 - 2(3 - 1) + 8 + 4 \sqrt{2} + 1 = 2 - 2 \sqrt{2} + 1 - 2 \times 2 + 8 + 4 \sqrt{2} + 1 = 2 - 2 \sqrt{2} + 1 - 4 + 8 + 4 \sqrt{2} + 1 = 8 + 2 \sqrt{2} [/tex]

Explicație pas cu pas: