Răspuns :
a)
Ducem BE ⊥ DC
EC = (DE-AB)/2 = (14-6)/2 = 8/2 = 4 cm
tg∡C = BE/EC
√3 = BE/4
BE = 4√3 cm
A(trapez) = (AB+DC)/2·BE
A = (6+14)/2·4√3
A = 40√3 cm²
b)
A(BCD) = BE·DC/2 = 4√3·14/2 = 28√3 cm²
Răspuns:
a. 40rad3 cm^2
b. 28rad3 cm^2
Explicație pas cu pas:
poza.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!