Răspuns :
P = 6X⁴+X³+aX²+bX-1
P se divide prin X²+1.
Considerăm A rădăcină a lui X²+1
=> A²+1 = 0 => A² = -1
Dar P se divide prin X²+1 =>
rădăcina lui X²+1 e rădăcina și pentru P.
=> P(A) = 0
=> 6A⁴+A³+aA²+bA-1 = 0
=> 6(A²)²+A²•A+aA²+bA-1 = 0
=> 6•(-1)²+(-1)•A+a•(-1)+bA-1 = 0
=> 6-A-a+bA-1 = 0
=> A(b-1)+5-a = 0
=> b-1 = 0 și 5-a = 0
=> b = 1 și a = 5
=> a+b = 6
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!