Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(-10)³ x(-1/2+1/4-1/8) :(0,1)°²= (-1000)x(-4/8+2/8-1/8):[1/(0,1)²]=(-1000)x(-3/8)x(0,1)²=
(am cautat sa scap de impartiri, folosind regula ca doua fractii impartite sunt echivalente cu a inmulti pe prima cu a doua inversata!!!)
=(-1000)x(-3/8)x(1/10)²=1000x3/8x(1/100)=30/8=15/4
(-10)³×(-1/2+1/4-1/8):(0,1)-²
-10³×(-3/8):0,1-²
10³×3/8:10²
10³×3/8×1/10²
10×3/8
5×3/4
15/4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!