Răspuns :
[tex]f(x) = x^2\cdot 2^{-x}\\ \\ f'(x) = 2x\cdot 2^{-x}+x^2\cdot \ln(2)\cdot 2^{-x}\cdot (-1) = \\ \\ = 2^{-x+1}x- \ln(2)x^2\cdot 2^{-x} = 0\\ \\ x\Big(2^{-x+1}-\ln(2)2^{-x}x\Big) = 0 \\ \\ x = 0\quad sau\quad 2^{-x}\cdot 2 = \ln(2) 2^{-x}\cdot x \\ \\ \Rightarrow 2 = \ln(2) \cdot x \Rightarrow x = \dfrac{2}{\ln 2}\\ \\ \Rightarrow \text{Intre radacinile 0 si }\dfrac{2}{\ln 2} \text{ derivata e doar pozitiva sau doar negativa,}\\ \text{iar inafara, semnul e opusul semnului derivatei intre radacini.}\\ \\ \text{Facem x = -1} \Rightarrow f'(-1) = -1\Big(4+2\ln(2)\Big) < 0[/tex]
[tex]f'(x) < 0,\quad x \in (-\infty, 0)\cup \Big(\dfrac{2}{\ln 2}, +\infty\Big) \\ f'(x) > 0,\quad x\in \Big(0,\dfrac{2}{\ln 2}\Big) \\ \\ \Rightarrow f(x) \to \text{ strict crescatoare pe }\Big(0,\dfrac{2}{\ln 2}\Big)[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!