👤

Salut, Imi poate explica va rog cineva cum se rezolva ecuatiile cu radicali sub radicali, va rog?

Exemplu:

[tex]\sqrt{4}-2\sqrt{3} - \sqrt{4}+2\sqrt{3}[/tex]

Nu stiu cum sa lungesc radicalul de la 4, dar intelegeti voi


Răspuns :

Răspuns:

sal;ut .se rezolva cand ajungi la liceu

Explicație pas cu pas:

√(4-2√3)=√(3-2√3+1) =√((√3)²-2*1*√3+1²)=√(√3-1)²=|√3-1|=√3-1 pt ca √3-1>0

√(4+2√3)=√(3+2√3+1) =√((√3)²+2*1*√3+1²)=√(√3+1)²=√3+1pt ca este o suma de numere pozitive

deci toata povestea este

√3-1-(√3+1)=-1-1=-2

si NU ESTE ECUATIE, (nu are necunoscute)  este calcul

Extra

e cam la limita materiei de gimnaziu, pt ca modulul si binomul la patrat intra, dar RADICALII DUBLI,  NU !!...sunt pline culegerile dar OFICIAL NU INTRA IN MATERIADE EV NATIONALe....dac esti clas a 8-a poti sa le UITI pana la toamna..nu iti ocupa mintea cu ceva ce nu va "pica" la testare

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

O metoda mai usor de inteles pentru gimnaziu! Daca ai intrebari lasa un comentariu! :)

Vezi imaginea CIOROIUROXANA
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari