Răspuns :
8) A(-2; -3)∈Gf<=>f(-2)=-3
x ia valoarea -2
3*(-2)+a=-3
-6+a=-3
a=-3+6
a=3
9) A(a; 3)∈Gf<=>f(a)=3
x ia valoarea a
(a-2)*a+a+3=3
a*a-2a+a=3-3
a^2-a=0
a(a-1)=0=>a1=0 (nu verifică condiția, a∈Z*l
a-1=0=>a2=1
Dar a∈Z*=>S={1}
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
8.
f(x) = 3x + a
A(-2; -3) este pe grafic
f(-2) = -3
-6 + a = -3
a = 6 - 3 = 3
f(x) = 3x + 3
_____________
9.
f(x) = (a - 2)x + a + 3
A(a; 3) este pe grafic
f(a) = 3
(a - 2)a + a + 3 = 3
a^2 - 2a + a = 0
a^2 - a = 0
a(a - 1) = 0
a1 = 0
a2 = 1
deaorece a apartine lui Z*, singura solutie este a = 1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!