Răspuns :
Răspuns:
- ii scrie pr a4 si a6 in functie de a 2 si inlocuiesti in prima ecuatie
- stind pe a4,scrii pe a7 si a8 in fct de a4 si inlocuiesti in a doua ecuatie ca sa afli r
- il scrie pe a4 in fct de a 1
Răspuns:
a₁ = -5
r = 2
Explicație pas cu pas:
a₂ - a₆ + a₄ = -7
a₈ - a₇ = 2a₄
a₁+r - (a₁+5r) + (a₁+3r) = -7
a₁+7r - (a₁+6r) = 2(a₁+3r)
a₁-a₁+a₁+r-5r+3r = -7
a₁-a₁+7r-6r = 2a₁+6r
a₁-r = -7 |·(-2)
2a₁+5r = 0
-2a₁+2r = 14
2a₁+5r = 0
---------------------- (adunăm)
7r = 14 => r = 2
=> a₁ - 2 = -7 => a₁ = -5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!