Răspuns :
4.
Atitudinea lui Liviu Rebreanu, asa cum reiese din textul dat, este initial una de revolta fata de dorinta fetei de a abandona cartea, si mai mult de atat, o posibila cariera de scriitoare. Acesta ii dezvaluie fetei ca pentru a fi scriitor, nu este indeajuns talentul, si mentioneaza trei calitati pe care acesta credea despre fata ca le are: "trebuie modestie, rabdare si munca." Acesta se da ca exemplu pe el insusi("Unsprezece ani am muncit la "Ion", si voi?!"), iar apoi spune "Voi sunteti grabiti sa va apara poza in vitrina numaidecat.", pentru a evidentia superficialitatea generatiei noi, implicit a fetei, si asteptarile acesteia prea mari fata de succesul in cariera de scriitor.
Dupa ce fata incepe sa planga, atitudinea acestuia fata de ea se schimba, devenind bland. Acesta o linisteste si ii ofera batista sa, iar apoi ii dezvaluie adevarul despre ce inseamna sa fii un scriitor: "te angajeaza pe viata, iti angajeaza viata, viata intreaga."
5.
O trasatura a tinerei Cella Serghi din textul dat este talentul acesteia la scris, dovedit prin faptul ca aceasta si-a petrecut un an scriind prima ei carte. Totusi, asa cum afirma Liviu Rebreanu, fetei ii lipsesc trasaturile de caracter necesare pentru a deveni o scriitoare, " modestie, rabdare", si de asemenea si munca. De asemenea, din faptul ca fata a vrut sa renunte atunci cand i s-a mai cerut un an, se desprinde o slabiciune de caracter a acesteia, si anume lasitatea, lucru pe care mentorul ei, Liviu Rebreanu, nu il poate concepe.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!