Răspuns :
6. a) [tex]x\sqrt{2} = 4 \iff x = \frac{4}{\sqrt{2}} \iff \boxed {x = 2\sqrt{2}}[/tex]
b) [tex]2\sqrt{3} - 3 = x\sqrt{3} \iff \boxed{x = 2 - \sqrt{3}}[/tex]
c) [tex]y\sqrt{2} + 4 = y + 4\sqrt{2}\iff y(\sqrt{2}-1) = 4(\sqrt{2} - 1)\iff \boxed{y = 4}[/tex]
d)[tex]t(3 - \sqrt{2}) = 6 - \sqrt{8}\iff t = 2\cdot\frac{3 - \sqrt{2}}{3 - \sqrt{2}} \iff \boxed{t = 2}[/tex]
e)[tex]z\sqrt{2}-z = 1 +\sqrt{2}\iff z(\sqrt{2} - 1) = \sqrt{2}+1\iff z = \frac{\sqrt{2}+1}{\sqrt{2} - 1} \iff z = \frac{(\sqrt{2})^2 + 2\sqrt{2} + 1}{2-1} \iff \boxed{z = 3 + 2\sqrt{2}}[/tex]
f)[tex]u\sqrt{6} + \sqrt{5} = u\sqrt{3} + \sqrt{10}\iff u(\sqrt{2}\cdot \sqrt{3} - \sqrt{3}) = \sqrt{5}\cdot \sqrt{2} - \sqrt{5} \iff u = \frac{\sqrt{5}(\sqrt{2}-1)}{\sqrt{3}(\sqrt{2} - 1)} \iff u = \frac{\sqrt{5}}{\sqrt{3}} \iff \boxed{u = \frac{\sqrt{15}}{3}}[/tex]
7.a)[tex]3(2x-1) - 5(3x-1) = 1\iff -9x + 2 = 1\iff \boxed{x = \frac{1}{9}}[/tex]
b)[tex]4(x+2) = 2(3x-1) + 5\iff 4x+8 = 6x+3\iff 2x = 5\iff \boxed{x = \frac{5}{2}}[/tex]
c)[tex]3(y+4) - (-3+y)\cdot (-2) = 3\iff 3y + 12 + 2y - 6 = 3\iff 5y = -3\iff \boxed{y = \frac{-3}{5}}[/tex]
d)[tex]6(z+3) - 25 = 5(2z-1)+3z\iff 6z - 7 = 13z - 5\iff -2 = 7z\iff \boxed{z = \frac{-2}{7}}[/tex]
e)[tex]4(t+3)-5(1-2t) = 6t - 1\iff 14t + 7 = 6t - 1\iff 8t = -8\iff \boxed{t = -1}[/tex]
f)[tex]5(x+2)-18 = 2(x - 5) - x\iff 5x - 8 = x - 10 \iff 4x = -2 \iff \boxed{x = \frac{-1}{2}}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!