Răspuns :
Răspuns:
∫e^x/(e^x +1)dx=∫d(e^x +1)/(e^x+1)=ln(e^x +1) +C
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
F(x) =ln(e^x+1) +C
Explicație pas cu pas:
"Observi " ca la la numarator este derivata numitorului
si aplici formula
∫u'(x)/u(x) * dx=ln | u(x)|+C
dar aici u(x) >0 ,∀x∈R, deci numai este cazul de modul
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!