Răspuns :
l = lim x → 0 (eᵃˣ - eᵇˣ)/x
Facem schimbarea de variabilă:
eˣ = t => x = lnt
x → 0 => t → 1
l = lim t → 1 (tᵃ - tᵇ)/(lnt)
Aplicăm L'Hôpital:
l = lim t → 1 (atᵃ⁻¹ - btᵇ⁻¹)/(1/t)
Trecem la limită:
l = (a-b)/(1/1)
=> l = a-b
Răspuns:
Ai raspunsul atasat. Asa cum am precizat in caiet , avem doua functii compuse ..... te poti uita in tabelul functiilor compuse cum le derivezi , dar nu e mare lucru cel putin cand vorbim de e^ ax )
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!