Răspuns :
Răspuns:
se pune conditia ca x patrat + x + 1 sa fie mai mare sau egal decat 0
apoi se ridica la patrat in partea dreapta si o sa ai x patrat + x + 1 = 1 rezulta x patrat + x + 1 - 1 = 0 de unde rezulta ca x patrat + x = 0 si aici dai factor comun pe x deci rezulta x(x+1) = 0 de unde rezulta ca x=0 si x+1=0 , x= -1
Explicație pas cu pas:
Explicație pas cu pas:
[tex] \sqrt{x^2+x+1}=1 [/tex]
Punem conditia de existenta [tex] x^2+x+1\geq 0. [/tex]
Cum delta este negativ avem pe tot domeniul de definitie semnul lui a, deci x este din IR.
Rezolvam:
[tex] \sqrt{x^2+x+1}=1 |^2\\x^2+x+1=1\\ x^2+x=0\\x(x+1)=0\\ x_1=0\\ x+1=0 => x_2=-1 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!