Răspuns :
Răspuns:
x=2
y=-2
Explicație pas cu pas:
(4-2x)√3 + (y+2)·√2 = 0
(y+2)√2=(2x-4)√3
(y+2)/(2x-4)=√2/√3=√6/3 ∈R\Q (1)
dar se cer x, y∈Q⇒(y+2)/(2x-4)∈Q (2)
(1) si (2) CONTRADICTIE
atunci singura modalitate prin care
(4-2x)√3 + (y+2)·√2 = 0
este ca (4-2x)√3 = (y+2)·√2 = 0
adica 4-2x=0...x=2∈N⊂Q
y+2=0....y=-2∈Z⊂Q
as tricky as that!!!
urâ....ăăăăăstaa, intersanta problema!!
eu zic macar in vacanta, uita-o!! e cam de liceu
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!