Răspuns :
Răspuns:
5. 0
6. 1
Explicație pas cu pas:
[tex]\textrm{5.}\\ \\ {\Big(\frac{3}{2}\Big)}^{-1} - \sqrt[3]{\frac{8}{27}} = \frac{2}{3} - \frac{2}{3} = 0\\ \\ \textrm{6.} \\ \\ log_2 3 - log_2 \frac{3}{2} = log_2\Big(\dfrac{3}{\frac{3}{2}}\Big) = log_2 2 = 1[/tex]
Raspuns:
Explicație pas cu pas:
5.orice expresie ridicata la puterea -1este egala cu inversul ei deci (3/2)^-1=2/3 (tine minte) si pe urma am extras radicalul de ordinul 3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!