Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
9+3+9-9:3+9 =
9+3+9-3+9 =
9+9+9 =
27
-----------------
1 +49/7 + 49 - 7 =
1 + 7 + 49 - 7 =
1 + 49 =
50.
Răspuns:
a)27
b)50
Explicație pas cu pas:
a)3×3+3+3×3-3×3:3+3×3
efectuăm înmulțirea si împărțirea numerelor
9+3+9-9:3+9
impartim numerele
9+3+9-3+9
eliminam numerele identice 3 si 3
deci ne ramane..
9+9+9
calculam suma
18+9=27
b)7:7+7×7:7+7×7-7
efectuăm înmulțirea si împărțirea numerelor
1+49:7+49-7
împărțim numerele
1+7+49-7
eliminam numerele identice
1+49
calculam suma
50
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!