Răspuns :
[tex]f = X^3+2X^2-4X+a \\ \\ f\,\,\vdots\,\, (X-1) \Rightarrow f=C(X)\cdot (X-1) +0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow f(1) = C(1)\cdot (1-1) \Rightarrow f(1) = 0 \Rightarrow 1+2-4+a = 0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow \boxed{a = 1}[/tex]
De aici cred că te descurci.
Răspuns:
-5x-1 rasp.corect D
Explicație pas cu pas:
atunci f(1) =0 (caz particular teorema lui Bezout, sau x=1 este radacina)
adica
1+2-4+a=0
a=10
a=1
deci polinomul este
x³+2x²-4x+1=
facem impartirea ca la polinoame
x³+2x²-4x+1 | x²+1`
-x³-x x+2
2x²-5x+1
-2x²-2
-5x-1 rasp.corect D
nu mai fac verificarea , este una din variantele grilei
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!