👤

ex5,6 va rog !-Dau coroana !​

Ex56 Va Rog Dau Coroana class=

Răspuns :

5)

a = x² - 4x + 5 ⇒ a = x - 4x + 4 + 1 ⇒ a = (x-2)² + 1

Dar, (x-2)² ≥ 0 ⇒ (x-2)² + 1 ≥ 1  ⇒ a ≥ 1  ⇒ a pozitiv.

6)

[tex]b = \sqrt{5-2\sqrt 6}+\sqrt{5+2\sqrt 6}-\sqrt{(4+2\sqrt 3)^2} \\ \\ b =\sqrt{(\sqrt 2-\sqrt 3)^2}+\sqrt{(\sqrt 2+\sqrt 3)^2}-\sqrt{(4+2\sqrt 3)^2}\\ \\ b =|\sqrt 2-\sqrt 3| + |\sqrt 2+\sqrt 3|-|4+2\sqrt 3| \\ \\ b =(\sqrt 3-\sqrt 2)+\sqrt 2+\sqrt 3 -(4+2\sqrt 3) \\ \\ b =2\sqrt 3 - 4 - 2\sqrt 3 \\ \\ \Rightarrow \boxed{b = -4 \in \mathbb{Z}}[/tex]

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

ex 5/ a este reprezentat ca o funcţie de gradul II şi ea va fi strict pozitivă dacă a=1>0 si Δ<0. Δ=(-4)²-4·1·5=16-20=-4<0, deci a<0 pt. orice x∈R.

ex 6.  

[tex]b=\sqrt{5-2\sqrt{6}}+ \sqrt{5+2\sqrt{6}}-\sqrt{(4+2\sqrt{3})^{2}} =\\=\sqrt{(\sqrt{3})^{2} -2*\sqrt{3} *\sqrt{2}+(\sqrt{2})^{2}}+ \sqrt{(\sqrt{3})^{2} +2*\sqrt{3} *\sqrt{2}+(\sqrt{2})^{2}}-|4+2\sqrt{3}|=\sqrt{(\sqrt{3}-\sqrt{2})^{2}}+ \sqrt{(\sqrt{3}+\sqrt{2})^{2}}-(4+2\sqrt{3})=|\sqrt{3}-\sqrt{2}|+|\sqrt{3}+\sqrt{2}| -4-2\sqrt{3}=\sqrt{3}-\sqrt{2}+\sqrt{3}+\sqrt{2}-4-2\sqrt{3}=2\sqrt{3}-4-2\sqrt{3}=-4.[/tex]

-4∈Z, deci  b∈Z

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari