Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Am folosit formula : a²- b² = (a+b)·(a-b)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Ai doua posibilitati
-desfaci parantezele ridicand la patrat si reduci termenii asemenea
-folosesti a^2 - b^2 = (a - b)(a + b) pentru calculele initiale
______________
(2x + 1)^2 - (2x - 1)^2 = (2x + 1 + 2x - 1)(2x + 1 - 2x + 1) = 4x*2 = 8x
(x - 1)^2 - (x + 1)^2 = (x - 1 + x + 1)(x - 1 - x - 1) = 2x * (-2) = -4x
E(x) = 8x/(-4x) = -2 pentru orice x din R -{0}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!