Răspuns :
Răspuns:
x-x/4-(3x/8-1)=4
4x/4-x/4-(3x/8-1)=4
3x/8-3x-8/8=4
6x/8-3x-8/8=4
6x-3x+8=8x4
3x-8=32
3x=32-8
3x=24
x=24:3
x=8 kg erau la inceput
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
8 kilograme
Din schema atașată rezultă că:
[tex]\dfrac{x}{4}+\dfrac{x-\dfrac{x}{4}}{2}-1+4 = x \Bigg|\cdot 4 \\ \\\Rightarrow x+2\Big(x-\dfrac{x}{4}\Big)+12 = 4x\Bigg|\cdot 4 \\ \\ \Rightarrow 4x+8x-2x+48 = 16x \\ \\\Rightarrow 6x = 48 \\ \\ \Rightarrow \boxed{x = 8}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!