Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a + b = 5
a*b = 2
a = 5 - b
(5 - b)*b = 2
5b - b^2 = 2
b^2 - 5b + 2 = 0
Δ = 25 - 8 = 17
b1 = (5 + √17)/2
b2 = (5 - √17)/2
a1 = 2/b1 = 2 : (5 + √17)/2 = 2*2/(5 + √17) = 4/(5 + √17)
= 4(5 - √17)/(5+√17)(5-√17) = 4(5 - √17)/(25 - 17) = 4(5 - √17)/8 = (5 - √17)/2
a2 = 2/b2 = 2 : (5 - √17)/2 = 2*2/(5 - √17) = 4/(5 - √17)
= 4(5 + √17)/(5 - √17)(5 + √17) = 4(5 +√17)/(25 - 17) = 4(5+√17)/8 = (5+√17)/2
________
a1 - b1 = (5 - √17)/2 - (5 + √17)/2 = (5 - √17 - 5 - √17)/2 = -2√17/2 = -√17
/a1 - b1/ = √17
a2 - b2 = (5+√17)/2 - (5 - √17)/2 = (5 + √17 - 5 + √17)/2 = 2√17/2 = √17
/a2 - b2/ = √17
La puntul c) ai scris aceeasi cerinta ca la punctul a). Oricum si la a) cred ca ai scris gresit pentru ca a + b se da in problema ca egal cu 5.
Răspuns:
a+b=5 ; ab=2 ; a+b=5 ; b=5-a ; |a -b |=| a-5+a|=|2a-5|
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!