Răspuns :
4×(0,5) se transformă în 5 +5 ×(0,2) tot ce este după zero nu are valoare si se 5ransforma in 2 si asa a iesit exercitiul:
4×5+5×2=facem înmulțirii prima dată (4×5) = 20 + și (5×2)=10 si rezulta ---->20 +10=30.
1,4×1,5-4,1=2,1( de la 1,4×1,5 am înmulțit si am pus virgula unde trebuie daca era împărțire dispărea virgula)-4,1 Si exercitiul a iesit asa:2,1-4,1=( nu putem calcula termenii si îi inversam pentru a putea calcula)--->4,1-2,1=2,0 iar 0 nu are valoare după "," virgula si este = cu 2.
1 supra 12-5 supra 8 +1 supra 9 adunam prima dată 5+1celw d3 su de la ambele si cele de sub 8+9 rezulta ca 1 supra 12 - 6 supra 17 si nu se poate calcul si atunci le inversam si facem 6 supra 17 scadem 1 supra 12 si 6-1 de sus si 17-12 este egal cu 5 supra 5 inseamna 5:5 =1.
4,35:0,15-140×0,2=facem impartirea si înmulțirea inseamna 4,35 se transformă în 435 fara virgula : 0,15 =015 si zero nu se baga in fata si este 15 si 140× 0,2 se transformă în 2 si exercitiul este asa:
435:15-140×2=435:15 = 29 Si la 140×2=280 rezulta 29-280 se inversează si este 280-29=251.
(1 supra 2 + 1 supra 3)× 12 supra 5= rezolvam prima dată din paranteză rotundă , adunam 1+1 de sus si 2+3 de sub si dispare paranteză rotundă si rezultatul este 2 supra 5×12 supra 5 = le înmulțit cele doua fractii de sus si cele de jos si rezultatul este=24 supra 30.
[0,5+0,(3) in perioada adica se repeta 3 ]÷5 supra 6= facem din paranteza pătrată prima dată 0,5 se transformă în 5 + 0,(3) si am pus pe 3 de trei ori ÷5 .Am adunat din paranteză si nea dat acest rezultat 833 supra 1000÷5 supra 6=Si facem in forma de X si 833 il înmulțit cu 6 si 1000 cu 5 = 833 ×6 =4998 1000×5=5000 si ca sa aflam rezultatul final facem 4998÷2 =2499 Si 5000÷2 =2500 (le-am simplificat( impartit) ca să aflăm rezultatul final si daca nu se mai poate nu mai facem si nu sa mai putut.
[1,1(6)-1supra 6 ]:(1,2) =facem din paranteză pătrată prima dată 1,1(6) se transformă în 116 după regula -1 supra 6 scriem 11 de acolo de la început de la 1,1 după regula ]:(1,2) se transformă în 12 si parantezele se transformă rotunde :(116-11):12=105 supra 90 .
15×(0,5-1 supra 6+0,6)=15 × 0,5 se transformă în 5-1 supra 6 este 6 ÷ 1=6 + 0,6 se transformă în 6 si exercitiul a iesit asa:15×5-6+6= 15×5=75-6+6=75-12=63.
[(2 supra 3 la puterea 1 )+(5 supra 2 la puterea 1 )]×10=2 supra 3 la puterea 1 orice la puterea 1 nu are valoare adica nu se repeta 2 sau 3 si 2 supra 3 = 3÷2=15+ 5 supra 2 la puterea 1 --->( semnul acesta inseamna rezulta ca) la puterea 1 nu are valoare si 5 supra 2 =5:2=25 si paranteza rotunda dispare si paranteza patrata se transforma in paranteza rotunda si exercitiul este asa:(15+25)×10= facem din paranteza rotunda 40×10= 400.
[2 la puterea 2 - (2 supra 3 la puterea 2)]-0,25= 2 la puterea 2 este 4 (2×2 )cifra 2 de sus semnifica de fete ori se repeta acea cifră sa facem înmulțire, -2 supra 3 la puterea 2 este facem 2 × 2 =4 supra 3 - 0,25 se transformă în 25 --->parantezele rotunde dispar si parantezele patrate se transformă în paranteza rotunde si exercitiul este asa: (4 - 4 supra 3 ) - 25 = 4-4 de sus este 0 supra 3 , 0 nu are valoare si este 3 au dispărut parantezele rotunde , 3 -25 = nu se poate calcula si se inversează 25-3 =22.
Sper ca înțelegi si ca am explicat pe înțelesul tau si sper sami dai coroana daca crezi ca merit . succes
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!