Răspuns :
trebuie sa faci f(f(x)) adica , sa ilcuiesti in acea functie ''[tex]x^{2} \\[/tex]-1 sa inlocuiesti x ul cu f(x). vei ajunge la
f(x)^2 -1 = x^4+2x^2+1-1
=x^4+2x^2 de aici vei inlocuii x^2 cu o litera ex;t , t=x^2
vei avea t^2 +2t=0
calculezi delta din ecuatia asta , aflii t1,t2 si pentru a afla x1,x2 ridici la patrat t1.t2 .
mai concret t1^2 este echivalentul lui x1
sper ca e corect :)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x) = x^2 - 1
f(f(x)) = (x^2 - 1)^2 - 1 = x^4 - 2x^2 + 1 - 1 = x^4 - 2x^2
x^4 - 2x^2 = 0
x^2(x^2 - 2) = 0
x^2(x - √2)(x + √2) = 0
x1 = x2 = 0
x3 = √2
x4 = -√2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!