Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
în punctul a) ai arătat că funcția are un singur punct de extrem și anume x=1 este punct de minim. Atunci f(3/2)>f(1), deoarece pt. x>1 funcția f este crescătoare 3/2>1 ⇒f(3/2)>f(1).
[tex]f(3/2)=2*\sqrt{\frac{3}{2} } -ln\frac{3}{2}=2*\frac{\sqrt{3} }{\sqrt{2} }-ln\frac{3}{2}=2*\frac{\sqrt{6} }{2}-ln\frac{3}{2}=\sqrt{6}-ln\frac{3}{2}.\\f(1)=2*\sqrt{1}-ln1=2*1-0=2, deci\\f(1)<f(\frac{3}{2}), \\2<\sqrt{6}-ln\frac{3}{2}\\ln\frac{3}{2}<\sqrt{6}-2\\ln\frac{3}{2}<\sqrt{2*3} -(\sqrt{2} )^{2}\\ln\frac{3}{2}<\sqrt{2}(\sqrt{3}-\sqrt{2}), atunci\\ln\frac{3}{2}<2(\sqrt{3}-\sqrt{2}),[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!