Răspuns :
Explicație pas cu pas:
1) 6 radical din 5-4 radical din 5+13 radical din 5=15 radical din din 5
2. ma=(6-radical din 11+6+radical din 11)/2=12/2=6
mg= radical din [(6-radical din 11)(6+radical din 11)]= radical din (36-11)= radical din 25=5
3.×=[ radical din 5 +3radical din 5-(10 radical din 5/5)]•radical din 5/2
×=(4 radical din 5-2 radical din 5)• radical din 5/2
×=(2 radical din 5)• radical din 5/2=5
x este nr intreg
y=5 radical din 3-3 radical din 2+10-2 radical din 6+2-2 radical din 2+1-3 radical din 3
y=2 radical din 3-5 radical din 2+12-2 radical din 6
y nu este nr natural
4.a)2 radical din 3+5 radical din 6-2 radical din 3-2 radical din 6=3 radical din 6
b) 3/2+1/3=9/6+2/6=11/6
c) [2( radical din 5-radical din 3)]/(5-3)-[3(radical din 3-radical din 2)]/(3-2)+[4(3-radical din 5)]/(9-5)=radical din 5-radical din 3-3 radical din 3+3 radical din 2+3 - radical din 5=3 radical din 2+3
d)Radical din[ (4-radical 7)(4+radical din 7)]=radical din(16-7)= radical din 9=3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!