👤

haideti va rog frumos.​

Haideti Va Rog Frumos class=

Răspuns :

[tex]f(x) = \dfrac{x^2+1 +2x-2}{x^2+1} = 1 +2\cdot \dfrac{x-1}{x^2+1}\\ \\ f'(x) = \dfrac{x^2+1-2x(x-1)}{(x^2+1)^2} = \dfrac{-x^2+2x+1}{(x^2+1)^2}\\ \\ f'(x) = 0 \Rightarrow -x^2 +2x+1 = 0 \\ \\ \Delta = 8\Rightarrow x_{1,2} = \dfrac{-2\pm 2\sqrt 2}{-2} =\pm \sqrt 2 +1[/tex]

[tex]\lim\limits_{x\to\pm \infty}f(x) = 1,\quad f(-\sqrt 2+1) = \dfrac{2-2\sqrt 2+1-2\sqrt 2+2-1}{4-2\sqrt 2}=\\ \\ =\dfrac{4-4\sqrt 2}{4-2\sqrt 2} = \dfrac{2-2\sqrt 2}{2-\sqrt 2} = \dfrac{4+2\sqrt 2 - 4\sqrt 2 -4}{4-2} = -\sqrt 2\\ \\\\ \Rightarrow f_{min} = -\sqrt 2 \Rightarrow \boxed{a\in\Big(-\infty, -\sqrt 2\Big]}[/tex]

Răspuns:

a€(-oo; -rad2]

Explicație pas cu pas:

In poza

Vezi imaginea MODFRIENDLY
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari