Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
este vorba de probresie aritmetica
an = a1 + (n-1)*r
an = termenul n al preogresiei
a1 = primul termen al progresiei
r = ratia progresiei
a2 = a1 + r
a3 = a2 + r si asa mai departe
Sn = n(a1+ an)/2 suma termenilor progresiei aritmetice
Formula pe care ai scris-o nu este corectă.
Dacă avem o progresie aritmetică, al cărei prim termen este
notat a₁, iar rația este r, atunci oricare alt termen al progresiei se
poate exprima funcție de primul termen și de rație cu formula:
aₙ = a₁ + (n-1)·r
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!