5(2x+1)-7(x-2)=1 vom înmulți pe 5 respectiv 7 cu fiecare termen din paranteza, deci avem: 5*2x+5*1-7*x-7*2=1 10x+5-7x+14=1 apoi facem calculul la termenii de același fel 10x-7x=3x 5+14=19 3x+19=1|-19 3x=-18|:3 x=-6
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!