Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( 6/2 ) : ( 10/2 ) = 3/5
= ( 6/2) × ( 2/10 ) = 3 × 1/5 = 3/5
6/2 : 10/2 = 6/2 x 2/10 fracțiile nu se împart. Le transformam înmulțire schimbând numitorul cu numărătorii la al doilea termen
tăiem doi cu doi și rămânem cu 6/10
Simplificăm prin doi și rămânem cu 3/5
RĂSPUNS FINAL = 3/5
tăiem doi cu doi și rămânem cu 6/10
Simplificăm prin doi și rămânem cu 3/5
RĂSPUNS FINAL = 3/5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!