Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) |1-3radical din 3| ≅ I 1 - 3*1,73 I = 3*1,73 - 1 > 0, deci
|1-3radical din 3| = 3rad3 - 1.
b) -7+radical din 16 = -7 + 4 = -3 < 0, deci
I -7+radical din 16 I = I -3 I = 3.
c) Orice numar ridicat la putere para este > 0, deci
|-(3-radical din 5)|^2 = I (3 - rad5)^2 I = (rad5 - 3)^2, deci se observa ca oricum am scrie, avem aceeasi valoare pentru modul si anume:
|-(3-radical din 5)|^2 = I 9 - 6rad5 + 5 I = I 14 - 6rad5 I = 14 - 6rad5, deoarece 14 - 6rad5 ≅ 14 -13,41 > 0.
Metoda a 2-a:
|-(3-radical din 5) I^2 = I 3 - rad5 I^2 = (3 - rad5)^2
d) |3 radical din 3 - 3 radical din 2| = 3I rad3 - rad2 I = 3(rad3 - rad2) > 0.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!