Răspuns :
Răspuns:
1
Explicație pas cu pas:
presupunem cunoscut ca
(-1)^(2p)=1 adica putere para a lui -1
si
(-1) ^(2p+1)= -1 adica putere impara a lui -1
atunci
(-1) ^(1+2+...+100)= -1^(100*101)/2=(-1)^5050=1, pt ca 5050 este numar par, pt ca se termina in 0
(-1)¹×(-1)²×(-1)³×...×(-1)¹⁰⁰ =
= (-1•1)•(-1•1)•(-1•1)•...•(-1•1)
{de 50 de ori} =
(Grupând termenii 2 câte 2 în 50 de grupuri, 2×50 = 100 termeni.)
= (-1)•(-1)•(-1)•...•(-1) {de 50 de ori} =
= (-1)⁵⁰ =
= 1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!