Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(b+c)/a+(a+c)/b+(a+b)/c>=6
bc(b+c)/abc+ac(a+c)/abc+ab(a+b)/abc>=6
bc(b+c)+ac(a+c)+ab(a+b)>=6abc(dupa ce am amplificat ca sa avem acelai numitor am inmultit toata inecuatia cu abc pentru a scapa de el)
b²c+bc²+a²c+ac²+a²b+ab²>=6abc
Acuma vom porni de la o inecuatie adevarata adica (a-b)²>=0
(a-b)²>=0 => a²-2ab+b²>=0 => a²+b²>=2ab
Acum o imnultim cu c si ramanem cu
a²c+b²c>=2abc
Facem asa si cum (b-c)² si (a-c)² si ramanem cu b²a+c²a>=2abc si
a²b+c²b>=2abc
Regrupam termenii de la inecuatie si avem:
(b²c+a²c)+(bc²+a²b)+(ac²+ab²)=>6abc
Cum toate parantezele sunt >=2abc inseamna ca toata inecuatie va fi mai mare decat 6abc
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!