Răspuns :
[tex]\sqrt{2-\sqrt{3+\sqrt{5-\sqrt{13+\sqrt{48}}}}} =?\\ \\\\ \sqrt{13+\sqrt{48}} = \sqrt{13+4\sqrt{3}} = \sqrt{(2\sqrt{3}+1)^2} = 2\sqrt{3}+1 \\ \sqrt{5-(2\sqrt{3}+1)} = \sqrt{4-2\sqrt{3}} = \sqrt{(\sqrt{3}-1)^2} = |\sqrt{3}-1| = \sqrt{3}-1 \\ \sqrt{3+(\sqrt{3}-1)} = \sqrt{2+\sqrt{3}}\\ \\ \sqrt{2+\sqrt{3}} = \sqrt{a}+\sqrt{b}\\ 2+\sqrt{3} = a+b+2\sqrt{ab}\\ \Rightarrow a+b = 2,\quad 4ab = 3 \\ \Rightarrow t^2-2t+\dfrac{3}{4} = 0 \Rightarrow 4t^2-8t+3 = 0\\\\\Delta = 64 - 4\cdot 3\cdot 3 = 64-36 = 28\neq p.p.[/tex]
Ultimul radical nu poate fi scris sub forma √a + √b, a,b ∈ ℚ.
Enunțul e greșit.
Cred că ai omis un factor la un radical.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!