Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
=109/117 , pentru prima oară am înmulțit paranteza (2x+1) cu 3 si (x+1) cu 5 , si pe urma am înmulțit ambele părți ale ecuației cu 42 , iar la sfarsit vine -117x=-109 => x=-109:(-117)=109:117 Si scrii împărțirea sub forma unei fractii,baftă
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!