Răspuns :
Răspuns:
Evreu (uneori, în trecut și în unele țări - israelit) este un termen etno-confesional care denumește adepții religiei iudaice sau mozaice, și cei care s-au convertit la iudaism și urmașii lor (iudaismul ortodox recunoaște adesea, în anumite limite, apartenența la poporul evreu și a evreilor convertiți la alte religii și a copiilor lor născuți din mamă evreică, și există unele grupuri de evrei convertiți la culte creștine care continuă să-și afirme apartenența la poporul evreu). Evreii sunt populația majoritară în Israel. În Israel marea majoritate a evreilor vorbesc limba ebraică modernă. În antichitate limba vorbită a evreilor a fost ebraica veche și apoi limba aramaică, folosind mai întâi alfabetul paleoebraic, apoi alfabetul ebraic bazat pe cel aramaic pătrat. În cursul răspândirii evreilor în lume evreii au vorbit, în afara limbilor popoarelor în mijlocul carora au trăit, câteva limbi proprii - ca limba idiș - (în rândurile evreilor așkenazi), scrisă în alfabetul ebraic, limba iudeo-spaniolă , judezmo sau ladino (în rândurile evreilor sefarzi) , folosind alfabetul ebraic, și apoi cel latin, dialectele iudeo-arabe - în lumea arabă etc.
(iti selectezi tu ce crezi ca e mai imp)
Explicație:
Un istoric al stiintei a descoperit ca preotii babilonieni care au trait in perioada 350-50 inaintea erei noastre, au inventat si folosit o forma abstracta de geometrie despre care se credea pana acum ca a fost inventata in secolul XIV si a evoluat ulterior, scrie The Independent.
Cultura babiloniana incepe pe la 1800 inaintea erei noastre si anticii babilonieni foloseau algebra si geometria. Aceasta este insa prima descoperire care atesta ca invatatii babilonieni stiau cum sa foloseasca geometria pentru a calcula miscarile neregulate ale unei planete, a precizat Mathieu Ossendrijer, profesor de istoria stiintei antice la Universitatea Humboldt din Berlin.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!