Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Avem x<0 deci:
x²+8>0(pentru ca x²>0)
3x-2<0 (pentru ca 3x negativ)
x-3<0(x negativ)
2-x>0 (x negativ si i se schimba semnul de la -)
x⁴>0 (pentru ca e la putere para)
-2x>0 (pentru ca x negativ si - * - =+)
Deci o sa avem:
|x²+8|-|3x-2|-V(x-3)²+V(2-x)²-Vx⁴-V(-2x)²=0 =>x²+8-[-(3x-2)]-|x-3|+|2-x|-|x²|-|-2x|=0 =>
x²+8-2+3x-3+x+2-x-x²+2x=0 =>
5+5x=0 => 5x=-5=> x=-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!