Răspuns :
Explicație pas cu pas:
||x-2|-3|*|x-1|<=0
Cum amandoua cantitati sunt pozitive pentru ca avem modul inseamna ca nu pot fi <0 defi produsul =0
||x-2|-3|*|x-1|=0 =>
|x-1|=0 => x-1=0 =>x=1
SAU
||x-2|-3|=0 => |x-2|-3 =0 => |x-2|=3 => x-2=3 sau x-2=-3 => x=5 sau x=-1
||2x-1|-5|*|x+3|<=0 => ||2x-1|-5|*|x+3|=0 =>
|x+3|=0 =>x+3=0 =>x=-3
SAU
||2x-1|-5|=0 => |2x-1|-5=0 => |2x-1|=5 =>
2x-1=5 sau 2x-1=-5 =>
2x=6 sau 2x=-4 =>
x=3 sau x=-2
a) S€{+-1,-3}
b)S€{+-3,-2}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!