Răspuns :
Răspuns:
{0; 1}
Explicație pas cu pas:
aplicam formula a³-b³=(a-b)(a²+ab+b²), unse a=x+1 si b=x-2
(x+1)³-(x-2)³=((x+1)-(x-2))((x+1)²+(x+1)(x-2)+(x-2)²)=(x+1-x+2)(x²+2x+1+x²-2x+x-2+x²-4x+4)=3·(3x²-3x+3)=9(x²-x+1)
Deci |9(x²-x+1)|=9, ⇒|x²-x+1|=1, ⇒
x²-x+1=1 sau x²-x+1=-1
⇒ x²-x=0 sau x²-x+2=0
Din x²-x=0, ⇒x(x-1)=0, ⇒ x=0 sau x=1
Din x²-x+2=0, Δ=(-1)²-4·1·2=1-8=-7<0, ⇒ ecuatia n-are solutii
Deci x∈{0;1}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!