Răspuns :
Răspuns:
-9
ca sa citesti mai departe
"nu ma incumet sa birui pe exercitiul zmeu, dar o 'cercare tot pot face"
voi folosi pt inmultire semnul " * "
Explicație pas cu pas:
cu radicalul din paranteza NU FACI NIMIC la inceput...il lasi acolo ca nu ai ce face, din 3 nu poti sa scoti radicalul
dar pe "-" il duci in fata, la rezultat
ca, si daca stim si daca nu stim sa calculam, stim de la regula semnelor la inmultire ca plus cu minus da minus
( de fapt povestea asta vine de la faptul ca, la inmultire, '-" este de fapt -1, unde 1 nu se mai scrie, se ...subintelege; soooory, nici mie nu i-a fost usor cand le-am invatat..::)) si , iti dai seama , pe atunci nu exista nici net...)
adica
a*(-b) = - a*b
in cazul nostru
√27 * (-√3)= -√27*√3
tinem cont acum de o proprietate a radicalului
ca √a *√b= √(a*b)
deci
-√27*√3=-√81 =-9 (asta fie de la tabla inmultirii,9*9=81, fie de la descompunere in factori primi)
altfel, de la -√27*√3
descompui in factiori primi pe 27=3*3*3
deci √27=3√3
atunci
-√27*√3= -3√3*√3=-3√9=-3*3=-9
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!